Project Manager Machinebouw

Job description

Wie zijn wij?

BluePrint Automation (BPA) is een producent van uiterst geavanceerde, computergestuurde verpakkingslijnen voor het verpakken van flexibele zakken in dozen, trays of kratten. BPA beschikt over 3 full-service fabrieken in Nederland en de Verenigde Staten en 8 verkoopkantoren in Europa, China, Brazilië en Australië. Met duizenden succesvolle installaties in meer dan 30 landen zijn BPA verpakkingsoplossingen wereldwijd befaamd vanwege hun snelle omsteltijden, flexibiliteit en eenvoudige bediening. 


In onze vestiging in Woerden werken momenteel 300 medewerkers.


Bekijk onze corporate video voor een sfeerimpressie.


Wat ga jij doen?

Als Project Manager ben je verantwoordelijk voor ongeveer 10 projecten in de machinebouw met een gemiddelde duur van 8-10 maanden. Jij bent de spin het web tussen de verschillende operationele teams (Software Engineering, Electrical Engineering, Mechanisch Engineering en Montage) en stuurt dit tijdelijk operationele team aan. Met jouw helikopterview bewaak jij de tijdsplanning, geld en de kwaliteit van de machines die worden gemaakt. Je stelt de interne project specificatie op voor het operationele projectteam en zorgt dat alle machines worden gespecificeerd en worden besteld. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de totaaloplossing en tevredenheid van de klant.


Waar mogelijk wordt je al voor de verkoop betrokken in projecten en ontwikkel je een specialisme voor een bepaald marktsegment. Binnen die markt krijg je ook de technische verantwoordelijkheid voor een aantal key accounts. Dit doe je samen met nog een projectmanager en een application/sales engineer.

Als project manager word je afgerekend op de uiteindelijke klanttevredenheid. 


Jij rapporteert aan de Manager Project Management & Application Engineering en bent onderdeel van een team van 10 Project managers en 8 Application Engineers.


Benieuwd naar onze machines? Bekijk dan de volgende link onze casepackers

Requirements

Wie ben jij?

 • Je hebt ten minste een HBO opleiding Werktuigbouwkunde, Technische Bedrijfskunde, Elektrotechniek of Mechatronica.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie in de machinebouw.
 • Je hebt ervaring met MS-Office, MS-Project en AutoCad. Solid works is een pre.
 • Je bent bereid af en toe te reizen (internationaal) 1 tot 4 keer per maand.
 • Je bent zelfstandig, contactueel sterk, klantgericht en representatief.
 • Je beschikt over leiderschapsvaardigheden.
 • Je hebt kennis van de Engelse en Duitse taal, (Frans is een pre).
 • Je bent fulltime beschikbaar.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende functie binnen een dynamische, informele en platte organisatie;
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, het volgen van opleidingen en trainingen;
 • Een goed salaris dat aansluit bij ervaring, opleiding en de aard van de te verrichten werkzaamheden;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een winstdelingsregeling, pensioenregeling en een onkostenvergoeding voor zakenreizen;
 • Uitstekende werkomstandigheden; zo hebben wij een eigen sportschool in het bedrijfspand, waar medewerkers gratis kunnen fitnessen;
 • Er zijn jaarlijks verschillende bedrijfs- en teamuitjes, zoals een bedrijfsfeest, sportdag, familiedag, de BPA BBQ, kerstborrel en nieuwjaarslunch.

Heb jij interesse en is deze functie jou op het lijf geschreven? Dan komen wij graag met jouw in contact!


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Deze vacature staat niet open voor externe aanbieders.