Strategisch Technisch Inkoper

Job description

Vind jij het leuk om de commercieel-technische vragen te vertalen naar het juiste inkoopbeleid over de breedte van de organisatie? Ben je gedreven en positief en weet je van daaruit met zowel de technische, commerciële en financiële afdelingen de samenwerking te vinden?


Over ons

BluePrint Automation (BPA) is een producent van uiterst geavanceerde, geautomatiseerde verpakkingslijnen voor het verpakken van flexibele zakken in dozen, trays of kratten. BPA beschikt over 3 full-service productielocaties in Nederland en de Verenigde Staten en 8 verkoopkantoren in Europa, China, Brazilië en Australië.


Met duizenden succesvolle installaties in meer dan 30 landen zijn BPA verpakkingsoplossingen wereldwijd befaamd vanwege hun snelle omsteltijden, flexibiliteit en eenvoudige bediening. 

In de vestiging in Woerden werken momenteel 300 medewerkers. 


Bekijk onze corporate video voor een sfeerimpressie.


Wat ga jij doen?

Als Strategisch Inkoper houd jij je bezig met de inkoop van productieonderdelen en uitbesteding van compleet geassembleerde modules, zowel binnen als buiten Europa. Daarnaast draag jij bij aan het verbeteren van de goederenstroom en het oplossen van structurele en acute leverproblemen. 

Het is jouw passie om met bestaande en nieuw te selecteren leveranciers te onderhandelen over contracten/raamovereenkomsten. Hierbij ben jij verantwoordelijk voor tijd, geld en kwaliteit. 


Bovendien ben jij verantwoordelijk voor de uitvoering van structurele verbeteringen die in lijn zijn met het Strategisch Supply Chain Plan. De uitvoering van dit plan is erop gericht om, op een steeds hoger productniveau binnen de keten in te kopen, iets waar jij naast jouw diverse dagelijkse activiteiten ook een focus op kunt houden. 


De afdeling Supply Chain is verantwoordelijk voor inkoop en logistiek binnen BPA. Hiërarchisch valt de Strategisch Inkoper onder de Manager Supply Chain. 


Benieuwd naar onze machines? Klik dan hier 


Requirements

Wat breng jij mee?

 • HBO-opleiding Economie/Inkoop, aangevuld met NEVI 1 en 2
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een soort gelijke functie (liefst binnen de techniek)
 • Goed in woord en geschrift, zoals in de Nederlandse, Engelse en Duitse taal
 • Communicatief zeer vaardig en recht door zee. 
 • Jij beweegt je gemakkelijk tussen verschillende hiërarchische niveaus en weet jouw commercieel gevoel en onderhandelingsvaardigheden te combineren met tact, flexibiliteit, durf en initiatief.
 • Affiniteit met machinebouw 
 • Ervaring met het gebruik van hedendaagse ERP-systemen (Ridder RQ)
 • Jij bent integer, resultaat- en klantgericht, een goede onderhandelaar en beschikt over voldoende overtuigingskracht. 

Wat bieden wij?

 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een winstdelingsregeling, pensioenregeling en een onkostenvergoeding voor zakenreizen
 • 27 vakantiedagen en 4 ATV dagen
 • Aandacht voor arbeidsomstandigheden en persoonlijke ontwikkeling/opleiding, flexibele werktijden;
 • Uitstekende werkomstandigheden zo hebben wij een eigen fitnessruimte in het bedrijfspand, waar medewerkers gratis gebruik van kunnen maken
 • Er zijn jaarlijks verschillende bedrijfs- en teamuitjes, zoals een bedrijfsfeest, sportdag, BPA BBQ, sinterklaas viering, kerstborrel en nieuwjaarslunch. 

Herken jij je in het bovenstaande profiel? Dan ontvangen wij graag jouw CV en motivatie voor 25 november. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksronden. Een meeloopdag kan deel uitmaken van de procedure. 


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Deze vacature staat niet open voor externe aanbieders.