Test Engineer / QA Engineer

Job description

Ben jij nauwkeurig en kun jij in 20 seconde kleine afwijkingen constateren die problemen opleveren als een machine 24/7 draait? Weet jij als geen ander dat daar waar je ziet dat het fout gaat, doorgaans niet de fout zit? Dan is de functie van Test Engineer/ QA Engineer op jouw lijf geschreven!

 

Wie zijn wij?

BluePrint Automation (BPA) is een producent van uiterst geavanceerde, computergestuurde verpakkingslijnen voor het verpakken van flexibele zakken in dozen, trays of kratten. BPA beschikt over 3 full-service fabrieken in Nederland en de Verenigde Staten en 8 verkoopkantoren in Europa, China, Brazilië en Australië. Met duizenden succesvolle installaties in meer dan 30 landen zijn BPA verpakkingsoplossingen wereldwijd befaamd vanwege hun snelle omsteltijden, flexibiliteit en eenvoudige bediening. 

 

In onze vestiging in Woerden werken momenteel 300 medewerkers.

 

Bekijk onze corporate video voor een sfeerimpressie.

 

 

Wat ga jij doen?

Als Test Engineer ben je de spil in de oplevering van productielijnen in de assemblagehal. Jij bent de kwaliteitscontrole voordat de machine de deur uit gaat. Je stelt machines in bedrijf, voert testen uit en stelt de machine zeer nauwkeurig af zodat de klantafname (FAT) vlekkeloos verloopt. 

 

Problemen aan de machine zul je in eerste instantie zelf oplossen. Doordat je een technische achtergrond hebt en praktisch ingesteld bent, ga je op zoek naar oorzaken, indien nodig ‘escaleer’ je de storing binnen de organisatie en betrek je diverse collega’s bij het verhelpen van het probleem. Je werkt hierbij nauw samen met specialisten op het gebied van hardware, software en mechanica. Samen met je collega's bedenk je verbeteringen op het gebied van besturing, mechanica en elektra. 

 

Op dit moment hebben wij een team van 10 Test Engineers. Afhankelijk van de grote en omvang van projecten werk je zelfstandig of samen met een collega aan de machine. Je rapporteert aan te manager Electrical & Test Engineering.

 

Benieuwd naar onze machines? Bekijk dan de volgende link onze casepackers

 

Requirements

Wie ben jij?

 • Je hebt ten minste een HBO opleiding Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek of Mechatronica.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie of als service engineer in de machinebouw.
 • Je hebt werkt nauwgezet en wil graag de oorzaken van problemen achterhalen. 
 • Je bent sterk in het bijhouden van testrapporten. 
 • Je bent zelfstandig, praktisch, flexibel en klantgericht.
 • Je beschikt over leiderschapsvaardigheden.
 • Je hebt kennis van de Engelse (Duitse en Frans is een pre).
 • Je bent fulltime beschikbaar.

 

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende functie binnen een dynamische, informele en platte organisatie;
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden binnen engineering, het volgen van opleidingen en trainingen;
 • Een goed salaris dat aansluit bij ervaring, opleiding en de aard van de te verrichten werkzaamheden;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een winstdelingsregeling, pensioenregeling en een onkostenvergoeding voor zakenreizen;
 • Uitstekende werkomstandigheden; zo hebben wij een eigen sportschool in het bedrijfspand, waar medewerkers gratis kunnen fitnessen;
 • Er zijn jaarlijks verschillende bedrijfs- en teamuitjes, zoals een bedrijfsfeest, sportdag, familiedag, de BPA BBQ, kerstborrel en nieuwjaarslunch.

Heb jij interesse en is deze functie jou op het lijf geschreven? Dan komen wij graag met jou in contact!

 

#TestEngineer #QAEngineer #qualityassurance #engineer #machinery #machinebouw 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Deze vacature staat niet open voor externe aanbieders.